השף היפני איטסואו קובאישי ( 小林 一緒) תיעד את כל הארוחות שאכל במהלך 32 שנותיו במטבח, ויצר מכל אחת מהן יצירת אמנות: ציורים, איורים וקולאז׳ים.
הוא החל לרשום ולצייר ארוחות כבר כשהיה נער, והמשיך בכך במהלך קריירת הבישול שלו - אבל הדחף הגדול לבטא את אהבתו למזון באמנות הגיע כשחלה, בגיל 46, ולפתע לא יכול היה ללכת. כשמצבו התדרדר והוא כבר לא יכול היה לבשל, הוא ניזון בעיקר מארוחות שהזמין, והציור החליף את העבודה במטבח כמקום שבו הוא מטיב לבטא את תשוקותיו. יומניו, ציוריו ועבודות אמנות נוספות שלו מוצגות בגרליה בפוקושימה. ראיון איתו (באנגלית) אפשר לקרוא בכתב העת המקוון לאמנות artnet, כאן.
תגובות פייסבוק
על כתפי ענקים
יעקב בורקזו לא סתם רשימה - זו רשימת הדירוג האולטימטיבית. | הסופר האיטלקי אומברטו...
X 7 דקות
גם אורניום זה טבעי
ג'וזף לפורטהמהו מזון טבעי? האם יש בעולמנו האנושי משהו לא טבעי? בין בעיות...
X רבע שעה
שנת הצהרים האידיאלית
דניאל זילברברגרבים עושים זאת לא נכון, למשל ישנים 30-40 דקות. מחקרים חדשים מנתחים...
X 2 דקות