בעקבות הירקות הנשכחים

בינואר האחרון, אקאש מורלידהארן (Akash Muralidharan) חזר לביתו בצ׳נאי, בדרום הודו, לאחר שסיים תואר שני בעיצוב ופיתוח מזון במילנו שבאיטליה. כשהחל לסדר מחדש את חדרו, שבמשך שנות לימודיו נכבש על ידי בני המשפחה והפך למחסן, הוא מצא שם עותק של הספר Samaithu Par, ספר הבישול הישן ששימש את סבתו.

הספר, הנחשב לספר יסוד בבישול הצמחוני הטאמילי, ראה אור ב-1951, והוא מכיל 350 מתכונים. בכתבה מרתקת על הנושא באתר אטלס אובסקורה, מצוין כי הספר נחשב בזמנו לפורץ דרך, ומאחר שנכתב על ידי אישה (Meenakshi Ammal) גם שימש השראה לצעירות רבות. מורלידהארן החל לבשל - מתכון אחד מתוך הספר ביום - וגילה להפתעתו שהוא אינו מכיר רבים מן הירקות המוזכרים במתכונים, למשל: kaai valli kodi, mookuthi avarai או siru kizhangu. הוא גייס לעזרה חובבי בישול ברשת, והם יצאו לתחקר שכנים, מוכרי ירקות, ומבשלות כדי לפצח את התעלומה ולגלות את הירקות החסרים.

צילומי הירקות ופרטים נוספים על מבצע האיתור, הבישול והתיעוד, כאמור, באטלס

בישול צמ

זיקוק זה התפרסם באלכסון ב

תגובות פייסבוק