״ניסיתם את המתכון הזה לכרוב אדום? הוא מעולה במיוחד עם בשר חזיר או נקניקייה. אדו בצל או שניים, קצוץ או חתוך לקוביות, והוסיפו כמה רצועות של בייקון״. הכותבת: סילביה פלאת׳. השנה: 1960. ולא, לא מדובר בקטע משיר של המשוררת והסופרת האמריקנית הנודעת, אלא בהרהור קולינרי, אחד מרבים מאוד הפזורים ביומניה.
את תיאורי הארוחות, המתכונים, ההתרשמויות והטעימות של פלאת׳ מרכזת הסופרת רבקה בריל (Rebecca Brill) בעמוד ״יומן האוכל של סילביה פלאת׳״ (Sylvia Plath's Food Diary). בריל, המספרת כי בקריאה חוזרת של יומני פלאת׳ התפלאה לגלות איזו נוכחות מרשימה יש בהם לדיבורים על אוכל, מעלה כבר יותר משנה ציטוט יומי פלאת׳י. עד כה הצטברו בעמוד למעלה מ-400 כאלה, המלווים בציורים של האמנית לילי טיילור (Lily taylor) - האחראית גם לתמונה הראשית.
ראיון עם בריל אפשר לקרוא כאן.
תגובות פייסבוק
איך לדעת מה לדרוס
מלאני מיטשלעל אף כל מאמצינו, מערכות ממוחשבות רחוקות מלהיות בעלות שכל ישר. האם...
X 8 דקות
סיפורי צבים ואגדות חיזרים
קנטה דיהאלאם איננו מבינים בני-אדם אחרים, איך נוכל להבין בעלי חיים או יצורים...
X 6 דקות
המכונה שלא ידעה להכין חביתה
דורון שמיע שדהאנו מסונוורים מפריצת הדרך המרשימה אך המוגבלת את הבינה המלאכותית. אך המוח...
X רבע שעה