הם מכנים את עצמם Wasted והם אמנם שפים מהוללים, ובכל פעם שהם מכריזים על מסעדת פופ-אפ מתייצב תור של ממתינים לטעום את כל מה שיוצא ממטבחם - אבל הם עצמם מודים: אנחנו עושים את מה שבני אדם עשו לאורך כל ההיסטוריה, אנחנו מייצרים מזון משאריות, מן החלקים שנקצצים, מקולפים ונזרקים לאשפה ובעצם מבוזבזים ללא הצדקה.
קהילת Wasted מורכבת משפים, חקלאים, דייגים, סוחרי מזון ומעצבים שמשתפים פעולה כדי ליצור ארוחות גרנדיוזיות, על טהרת אותם חלקי מזון שמושלכים בדרך כלל לאשפה. התוצאה תובעת מהסועדים פתיחות מחשבתית, בעיקר משום שהתפריט אינו מרחם עליהם ומפרט בפרטי פרטים מה מכילה כל מנה. אבל מאחר Wasted אינם מתפשרים על הטעם ועל העיצוב, יש ביקוש עצום לארוחות שלהם.
עד כה הם לקחו את הפרויקט ללונדון ולניו יורק, שם הגישו מנות המבוססות על מיני שיירים של יצרני מזון נחשבים ומשווקים לרשתות יוקרתיות: ירקות שנפסלו מלהגיע אל מדפי הסופרמרקטים בגלל מיני פגמים קטנים, חמוצים מקצות המלפפונים שנקטמים לפני הסלט, ריזוטו ממוחזר, רגלי לובסטרים בווניל ועוד מאתיים מנות שונות. כל מנה: 15 דולר בלבד.
השף דן ברבר, ממובילי הפרויקט מסביר את החזון:
תגובות פייסבוק
2 תגובות על גורמה שאריות
לא בשבילי.
אולי השם Wasted משקף את מצב הרוח שצריכים להיות בו כדי ליהנות מהאוכל הזה.
מכתב מעבד לאדונו לשעבר
תומר בן אהרוןאף על פי שירית עליי פעמיים לפני שעזבתי אותך, אני שמח שאתה...
X 3 דקות
הצעד השלושה עשר
גבריאל גלייזרתוכנית 12 הצעדים היא צורת הטיפול המרכזית באלכוהוליזם בארצות הברית, אך אין...
X 38 דקות
שגיאות
יצחק בשביס-זינגררק מעטים יכולים להרשות לעצמם לטעות, אבל כולם עושים זאת. סיפור לסוף...
X 17 דקות