
שליש מכל המזון שמיוצר בעולם המערבי אינו נאכל, ולעומת זאת תהליך הייצור שלו אחראי לכ-8% מגזי החממה בכדור הארץ. הנתונים המטרידים האלה הובילו את המעצבת סופיה רולנד (Sophia Rowland) ליזום את Pairish, מיזם שנועד לשנות את האופן שבו בני אדם חושבים ומתייחסים לשיירי מזון.
הצרכנים אמורים לסרוק מוצרי מזון שבדעתם לקנות, והמערכת של רולנד, Pairish, תציע להם אפשרויות שונות לשימוש בשאריות שיוותרו לאחר השימוש. רולנד גם מציעה דרכים חדשות לאריזה ותיוג של שיירי המזון, כדי שהצרכנים יוכלו לאחסן ולנצל אותם להכנת מזון בצורת חמוצים, משקאות, תבלינים וכדומה. רולנד מקווה ששינוי צורת ההסתכלות של צרכנים - שיתחילו לנצל חלקים במזון שהם רוכשים ועד כה נהגו להשליך לפח - ישפיע לטובה על שרשרת אספקת המזון כולה.
תגובות פייסבוק
עשרת הדיברות
מאיר גולדברגאל תקפוץ מעל הפופיק אל תשים לעצמך רגליים אל תקרא לדובים מן...
X פחות מדקה
סוד החברות
מריסה ג'. פרנקוחברים חיוניים לאיכות חיינו בכל גיל ומצב. קצת יוזמה, קצת פתיחות וגישה...
X 12 דקות
יום שני, 30 באפריל 1945
ניקולס בסטהזעזוע ממחנות ההשמדה הקל על תהליך ההקמה של ארגון האומות המאוחדות, גם...
X 24 דקות