אנא, בשלו לי ציור

ספר הבישול החדש Le Corbuffet מכיל יצירות אמנות בצורתן האכילה.

מחברת הספר, אסתר צ׳ואי (Choi) רואה בו ניסוי חברתי, שהוא גם מחווה לגדולי האמנות והאדריכלות של המאה הקודמת והנוכחית. הפרויקט הזה שלה נולד לפני שנים ספורות ממפגש מקרי עם תפריט מורכב ומתוחכם לארוחה שיצר האמן הרב תחומי  לסלו מוהולי-נג׳י בשנת 1939, לכבודו של מייסד הבאוהאוס ולטר גרופיוס. צ׳ואי מצאה את עצמה מהרהרת רבות בשאלות של אליטיזם ותרבות, והחלה להכין ארוחות דומות שאותן הגישה, בדירתה שבמנהטן, לאורחים שונים ומשונים.

אחרי שנים של ארוחות ״לה קורבופה״ כאלה, צ׳ואי מוציאה את המתכונים שלה, וחשוב מזה - את צילומי המנות, עם הנחיות יצירה מפורטות - בספר. בהקדמה לספר היא אומרת שמדובר בניסוי מעניין המציב את מיטב יצירות התרבות של זמננו בהקשר ביתי, מבוית.

היכנסו לאתר שלה כדי לגלות איזו מנה נולדה מאיזו יצירה גדולה.

 

זיקוק זה התפרסם באלכסון ב


תגובות פייסבוק