חזזית היא העתיד?

תחזיות של שינויי אקלים, זיהום וגידול עצום באוכלוסיית כדור הארץ מביאות חוקרים ומעצבים לחשוב על פתרונות מזון חלופיים. ג'וליה שוורץ, למשל, משוכנעת שהעתיד טמון בחזזיות.

החזזית אינה טחב או עשב כמו שנוטים לחשוב, אלא אורגניזם מורכב, הנוצר מקשר סימביוטי בין אצות ירוקות, כחוליות ופטריות - ומסתבר שהוא מזין וגם שורד בתנאים קשים ביותר, ולטענת מדענים ניתן יהיה אפילו לגדל אותו על המאדים.

שוורץ, שבראיון המרתק הזה באתר עיצוב המזון MOLD מספרת איך החלה להכין מתכונים שונים מחזזיות, הכינה סרט תיעודי קצר בנושא ("אכיל ובלתי נראה") וגם עיצבה את הכלים האלה לאיסוף (קטיף? קציר?) חזזיות והכנתן במטבח הביתי.

בתמונה הראשית: מבחר מוצרים ששוורץ חולמת שיראו על מדפינו כשהעולם יתחיל לאכול חזזיות.

 

 

זיקוק זה התפרסם באלכסון ב


תגובות פייסבוק