לאכול טכנולוגיה חכמה

"אמילי בלץ מאמינה בחדי קרן". זהו המשפט הראשון שבאמצעותו מציגה את עצמה בלץ (Baltz), אמנית היוצרת יצירות רב חושיות מורכבות, המשלבות מזון, מוזיקה, מגע וטכנולוגיות חכמות חדישות. המשפט השני, אגב, הוא "היא רודפת אחרי מה שאינו קיים (עדיין) ומקדישה את עצמה ליצירת אפשרויות חדשות בעולם".

בלץ, מחברתם של מספר ספרי בישול עטורי פרסים ומרצה מבוקשת על מזון וטכנולוגיה בכל הבמות המהוללות (כן, גם TED, כמובן) מציגה באתר שלה  את מיטב העבודות המפתיעות שיצרה במשך השנים: המופע המוזיקלי Lickestra שבמהלכו המופיעים ליקקו גביעי גלידה, שכל אחד מהם השמיע צלילים אחרים, בהתאם לצורה ולקצב הליקוק; מיצב אינטראקטיבי בשם EAT | TECH | KITCHEN שהתרחש בתוך מטבח עתידני מבוסס בינה מלאכותית, בהשראת המניפסט הפוטוריסטי של המשורר האיטלקי פיליפו מרינטי משנת 1932 (שפורסם במקור מסווה כספר בישול) ; עוגב הרחה, המופעל בו זמנית על ידי עשרה נגנים, ומשתמש בריח, מגע, אור וצליל, ומכונה Dream Machine ; Cotton Candy Univers שהוא בעצם מכונת צמר גפן סוכר ענקית, שכל סיבוב של המקל בתוכה - על ידי אנשים מהקהל - מיצר מוזיקה, אורות ותנועות חדשות.

ועוד ועוד.

אם תצליחו לצאת מתוך האתר המהפנט שלה, תוכלו למצוא אותה גם באינסטגרם.

 

זיקוק זה התפרסם באלכסון ב


תגובות פייסבוק