מה אכלה סילביה

״ניסיתם את המתכון הזה לכרוב אדום? הוא מעולה במיוחד עם בשר חזיר או נקניקייה. אדו בצל או שניים, קצוץ או חתוך לקוביות, והוסיפו כמה רצועות של בייקון״. הכותבת: סילביה פלאת׳. השנה: 1960. ולא, לא מדובר בקטע משיר של המשוררת והסופרת האמריקנית הנודעת, אלא בהרהור קולינרי, אחד מרבים מאוד הפזורים ביומניה.

את תיאורי הארוחות, המתכונים, ההתרשמויות והטעימות של פלאת׳ מרכזת הסופרת רבקה בריל (Rebecca Brill) בעמוד ״יומן האוכל של סילביה פלאת׳״ (Sylvia Plath's Food Diary). בריל, המספרת כי בקריאה חוזרת של יומני פלאת׳ התפלאה לגלות איזו נוכחות מרשימה יש בהם לדיבורים על אוכל, מעלה כבר יותר משנה ציטוט יומי פלאת׳י. עד כה הצטברו בעמוד למעלה מ-400 כאלה, המלווים בציורים של האמנית לילי טיילור (Lily taylor) - האחראית גם לתמונה הראשית.

ראיון עם בריל אפשר לקרוא כאן.

זיקוק זה התפרסם באלכסון ב


תגובות פייסבוק