מס-בקר ושיפורים נוספים

הפרויקט  Zero Foodprint המעודד (ומלמד) מסעדות בכל העולם להתנהל בצורה שאינה מותירה טביעת-פחמן וכך שומרת על הסביבה נולד בשנת 2013 ובימים אלה פרסם את רשימת המסעדות הלוקחות חלק בפרויקט ומטרתן להגיע לנייטרליות מוחלטת בכל הקשור לפליטת חומרים מזיקים לסביבה עד שנת 2020.

ראשונת המסעדות להצטרף לפרויקט הייתה ״נומה״ הידועה מקופנהאגן, ואליה הצטרפו מסעדות גם מצרפת, ברזיל, קולומביה, ארצות הברית, איטליה ועוד (ישראל עדיין לא נוכחת ברשימה). מתברר, אגב, שאת טביעת הפחמן הגדולה ביותר מותירות המסעדות בגלל תהליכי הייצור וההפקה של חומרי הגלם שבהם הן משתמשות, והחיפוש אחרי דרכי גידול ועיבוד אקולוגיות יותר נמצא במקום גבוה ברשימת השיפורים והשינויים שמציע הפרויקט, למשל באמצעות יישום פיתוחים מדעיים חדשים, גידול ירקות במקום או ייקור של מנות בשר בקר ב-25% המועברים כתרומה לארגון הפועל לפיתוח שיטות להפחתת פליטות פחמן.

באתר הפרויקט ישנו מונה אקטיבי, העוקב בזמן אמת אחר השפעת השינויים במסעדות השונות שהצטרפו לפעולה.

 

 

 

 

זיקוק זה התפרסם באלכסון ב


תגובות פייסבוק