סלפי מגבינה

חמש גבינות יוצאות דופן הבשילו להן בחודשים האחרונים בנחת ב״מערת גבינות״ ייחודית שנבנתה במעבדה במערב לונדון. הגבינות חיכו ליום שבו מוזיאון ויקטוריה ואלברט הנודע ישלוף אותן מן המערה ויציג אותן בתערוכה המוקדשת למזון.

אלה אינן גבינות רגילות. הן הוכנו בעזרת חיידקים שנלקחו מבתי שחי, בהונות, פנים הלחי, הנחיריים והטבור של מפורסמים בבריטניה. זה לא נשמע הכי מעורר תיאבון בעולם, אבל הניסוי נועד להדגיש את חשיבות החיידקים ביצירת המזון שלנו. אחרי הכול, לא רק גבינות אלא גם בירה, לחם ושוקולד קשה להכין בלעדיהם - ואם לאסוף חיידקים, למה לא להיעזר בכאלה המקננים על דמויות ציבוריות מפורסמות? למה חיידקים מעטיניה של פרה לא מרתיעים אותנו, וחיידקים מבית השחי של השף המהולל הסטון בלומנטל כן? מלבד בלומנטל, השתתפו בניסוי גם סאגס, סולן ״מאדנס״, אלכס ג׳יימס מלהקת ״בלייר״, הראפר ״פרופסור גרין״ ומבקרת המזון רובי טנדו - ומכל אחד מאלה הוכנה גבינה אחרת.

את הסיפור המלא של הגבינות בתערוכה אפשר לקרוא ולראות בבלוג המוזיאון.

 

דגימת חיידקים להכנת גבינה נלקחת מאוזניו של סאגס, סולן להקת מאדנס.

הסלבס והגבינות

(בתמונה הראשית: דגימת חיידקים להכנת גבינה נלקחת מהראפר הבריטי ״פרופסור גרין״. צילום מתוך בלוג מוזיאון V&A).

 

זיקוק זה התפרסם באלכסון ב

תגובות פייסבוק