טעם הנתונים

איזה טעם יש למרק דגים שמבוסס על נתוני דיג שנאספו סביב החופים של סקנדינביה? ואיך זה לאכול טבלאות המעידות על חלוקת האוכלוסייה ביפן? השאלות המוזרות הללו נידונות במסגרת פרויקט מחקר ניסיוני הקרוי Data Cuisine - מיסודם של המומחה להצגת נתונים ויזואלית מוריץ סטפנר (Moritz Stefaner) והאוצרת סוזאנה יאשקו (Susanne Jaschko).

השניים נודדים בעולם, ומנחים סדנאות שבהן, לדבריהם, ״מטשטשים הגבולות בין נתונים ומזון״. המשתתפים לומדים לייצג מידע בעזרת מרכיבי מזון, ולנצל לשם כך את מרב תכונותיהם: צבע, מרקם, טעם, צמיגות, נפח ועוד. עד כבר היזמים ביקרו, בין השאר, בפריז, בוסטון, ברלין, פריסטינה, הלסינקי ועוד. את כל המאכלים שבושלו על סמך מאגרי נתונים הפתוחים לציבור אפשר לראות כאן.

(המצגת בתמונה הראשית הוכנה על ידי Samuel Boucher and Jahn Schlosser)

פרויקט של Thomas Levine and Elona Shatri מקוסובו

מצגת של Domestic Data Streamers

מצגת של Marianne Rosolen

פרויקט של Roldan Descamps, Jil Theunissen, François Chasseur

פרויקט של Arlene Birt and Marianne Rosolen

זיקוק זה התפרסם באלכסון ב

תגובות פייסבוק