כותבים דכדכת

14 מיליון ספרים שנכתבו במהלך יותר מ-140 שנה נבדקו לאחרונה על ידי חוקרים מהמכון למערכות מידע, מחשוב והנדסה של אוניברסיטת אינדיאנה. החוקרים, בראשות יוהן בולן (Johan Bollen) ניסו לבדוק, באמצעות ניתוח טקסטים מתקופות שונות, האם מצב הרוח שלנו משתנה - או במילים אחרות, האם אנחנו מדוכאים יותר מהדורות הקודמים.

ההנחה שבבסיס המחקר אומרת כי ניתן לגלות את מצב הרוח באמצעות ניתוח של נתוני-עתק בנוגע לשפה (שמות תואר נפוצים, פעלים נפוצים וכיוצא באלה) - מאחר שהשפה משקפת מחשבה, ושתיהן אינן ייחודיות ואישיות אלא קולקטיביות. החוקרים בדקו ספרים שנכתבו באנגלית, גרמנית וספרדית, וראו אור בין 1859 ל-2019. על פי הדיווח באתר Open Culture, הם דלו מתוכם ביטוי חרדה, אסונות, חשיבה מקוטבת, שלילה של מחשבות חיוביות וכדומה, ומדדו באיזו תכיפות מופיעים ביטויים כאלה בכל תקופה ומה שיעורם ביחס לטקסטים מתקופות אחרות. הסקירה נעשתה במגוון סוגות, ולטענת החוקרים נלקחו בחשבון שינוי תחביר ואוצר מילים שהתרחשו לאורך השנים.

התוצאות? עלייה חדשה בכתיבה מדוכדכת ופסימית מאז 1980 ועד היום. בניסיון להבין מדוע, הנתונים מובאים במחקר גם על רקע אירועים היסטוריים, כמו השפל הכלכלי של 1929, מלחמות העולם וכדומה.

קראו את המחקר כולו כאן.

 

 

 

זיקוק זה התפרסם באלכסון ב

תגובות פייסבוק