במוזיאון המקוון Conservas de Portugal מוצגים יותר מ-40 אלף פריטים הקשורים כולם לעיצוב בתעשיית הדגים המשומרים של פורטוגל: מעיצוב אריזות של אנשובי וסרדינים, דרך מדבקות ומודעות ועד עיצובי לוגו ושמות מותגים. המוזיאון נוסד ומתוחזק על ידי האגודה הלאומית הפורטוגלית לייצור שימורי דגים בשיתוף מסעדת CAN THE CAN בליסבון.
לתעשיית שימורי הדגים של פורטוגל יש, מסתבר, היסטוריה ארוכה ומעניינת, וגם הווה מורכב ומעניין לא פחות. ויקטור ויסנטה (Vicente) שהחל לחקור את הנושא לפני כעשור, אחראי לרוב הנתונים שנאספו במוזיאון המקוון, והוא מספר על ממצאיו בהרחבה כאן.
המוזיאון מחולק לגלריות שונות, על פי תקופות, סגנונות, חברות ייצור ואמנים - במקרה שניתן היה לגלות מי בדיוק עיצב מה אי אז במאה ה-19. לא כל הטקסטים תורגמו לאנגלית (זה בדרך), אבל הדימויים יפהפיים גם ללא מילים.
בתמונה הראשית: ״הרצל״ - מותג סרדינים מפורטוגל, 1934, שהיה מיועד לייצוא לארץ ישראל.
תגובות פייסבוק
ברוכים הבאים לעולם
נאג׳י אלדבען היה כמעט בן 15 כשאביו נעצר ונכלא בסוריה, ומשפחתו נאלצה לברוח מארצה. במחנה פליטים בירדן, נאג׳י - שלקח על עצמו את תפקיד המבוגר האחראי והמגונן על המשפחה - החל לרקום תוכניות כיצד להגיע לארצות הברית. הוא חלם על בית חדש במקום חופשי. משפחת אלדבען הצליחה להגיע לארה״ב בבוקר 8 בנובמבר 2016. באותו יום נבחר דונלנד טראמפ לנשיאות ארה״ב, ומדיניות ההגירה החדשה של הממשל האמריקני מנעה מיתר בני המשפחה להגיע גם הם. הבית בחדש, בארצם של האמיצים והחופשיים, הפך פתאום למקום עוין, מבהיל, שגם בו העתיד אינו ידוע.
עיתונאי הניו יורקר ג׳ייק הלפר (Halpern) עקב אחרי נאג׳י ובני משפחתו כמעט מרגע שהגיעו לאמריקה, ותיעד את קורותיהם בקומיקס, שהפך לימים לרומן גראפי ואף זיכה את הלפרן בפרס פוליצר. בפרק Welcome To The New World מתוך הפודקאסט Rough Translation, המוקדש לדיבור על תפישות עולם שונות של תרבויות שונות, פערי שפה והאפשרויות לגשר עליהם, מובא סיפורם של ג׳ייק ונאג׳י: מה לומד עיתונאי ותיק מילד, שכבר מזמן שכח להיות ילד, וכיצד גבר צעיר בן 15 בלבד מנסה לחזור ולתבוע לעצמו סוג של ילדוּת.
ארבע מחשבות על מוות
איימן סיכסקאמרו לנו שהחיים קצרים. אל תאמינו להם. זה האבל שקצר. | 1. הוא...
X 2 דקות
האיש ששמע בידיים
רובין ואלאסהחירשות של בטהובן הוסיפה ממדים של עומק וחדשנות למוזיקה שלו, והמלחין הגאון...
X 6 דקות