אם שותים (משקה כהה) - לא מערבבים (עם משקה בהיר)

אחרי גיל מסוים (לרוב מתישהו בשנות העשרה) רובנו לומדים שאם אנו שותים משקה המבוסס על וודקה, עדיף לנו להיצמד לכוהל השקוף הנבחר ולא להוסיף שוט של וויסקי לקוקטייל. אך מדוע ערבוב משקאות אלכוהוליים מחמיר, כביכול, את תסמיני החמרמורת? הרי האלכוהול שבמשקה הוא ש"עולה לראש". חמרמורת היא למעשה התייבשות של הגוף: אנו מאבדים בממוצע פי שלוש מכמות הנוזלים האלכוהוליים שאנו צורכים כחלק מתהליך סילוק האלכוהול מהגוף, וזה מה שמייצר את כאב הראש ואת הבחילה. קיימים גם מחקרים שמעידים על שינוי ברמת ייצור ההורמונים בדם, כמו למשל הורמון שמעודד את הצורך להשתין ולכן אנו מתייבשים מהר יותר. אבל האם ערבוב של סוגי משקאות מייבש יותר? ובכן, פה חשוב לציין את ה-congeners - רכיבים הנותנים למשקה האלכוהולי את טעמו, ריחו ואת צבעו, הנמצאים בעיקר במשקאות הכהים (רום, וויסקי, יין אדום וכו). רכיבים אלה נחשבים אחראיים גם לחלק מתופעות החמרמורת. למעשה, מחקר אחד אף מראה ש-33 אחוז מהאנשים ששתו בורבן סבלו מחמרמורת ואילו רק-3% מצורכי אותה כמות של וודקה סבלו מתופעות הלוואי המעיקות. כשמערבבים משקאות שונים המכילים רמות שונות של congeners , אנו מגבירים את הסיכוי לסבול מחמרמורת. השאלה המתבקשת היא, אם נשתה רק קוקטיילים מעורבבים בהירים (הדל ב-congeners), כמו למשל מרטיני יבש מנוער, האם נחמוק מכאב הראש המתבקש? יש לנו סופ"ש שלם לבדוק.

פרט מעניין זה התפרסם באלכסון ב