הדרך הנכונה לאכול המבורגר

יפן ידועה בתוכניות טלוויזיה קיצוניות למדי, החל מתוכנית בישול שבה המנחה מלכלכת את המטבח בכוונה ועד שעשועון שבוחן את הידע של סלבריטאים מקומיים באנגלית בעזרת משימות מביכות במיוחד. ברוח זו, תוכנית האירוח הפופולארית Honma Dekka העלתה לאחרונה סוגיה מטרידה: קשה מאוד לאכול המבורגר מבלי ללכלכך את בגדיך ומבלי שהקציצה ושאר הירקות יחליקו החוצה. ובהתאם לחשיבות הסוגיה, הם עשו מה שכל תוכנית טלוויזיה רצינית היתה עושה והזמינה שלושה מומחים לחקור את העניין ולמצוא לו פתרון. שלושת החוקרים היו מומחה למכניקת נוזלים, מהנדס ורופא שיניים. השלושה קיבלו ארבעה חודשים לטובת מחקר שיגלה, בסופו של דבר, כיצד ניתן לאחוז בלחמניה בצורה שתאפשר לקבל קצת מכל מרכיב של הכריך החם בכל ביס, בלי טפטופים מיותרים.
הם החלו בסריקה של המבורגר בסורק תלת מימדי. לאחר מכן, בעזרת מודל שהם בנו, הם הראו מדוע האחיזה הסטנדרטית - אגודלים למטה ושאר האצבעות למעלה - אינה יעילה מכיוון שהלחץ המופעל על הכריך משני הכיוונים אינו מחולק באופן שווה. לאחר ארבעה חודשים, הבינו החוקרים שישנה דרך אחת לאחוז בהמבורגר שאינה מאפשרת "נזילה": כאשר הזרת והאגודל ממוקמות בצד אחד של הלחמניה והאצבע המורה, האמה והקמיצה אוחזות בצידה השני. כך, הם הראו, הלחץ מתפזר באופן שווה והמרכיבים הכלואים בין שתי הפרוסות נשארים במקומם בין ביס עסיסי אחד למשנהו.

פרט מעניין זה התפרסם באלכסון ב