הקשר בין ברוקולי לבנזין בשתן

אחד הדברים שהמערב אימץ מהסינים, לצד רוטב חמוץ מתוק וברווז פקין, הוא תה ירוק. המשקה כל כך מקובל במערב שאפילו סטארבאקס ניסו להפוך אותו לקפה וניסו (בכישלון רב) לשווק במשך תקופה קפה קר בטעם תה ירוק בסניפיהם ברחבי העולם. מחקר חדש שפורסם לאחרונה ב-Journal for Cancer Prevention Research מבקש מאתנו לשקול לאמץ באותה התלהבות תה ירוק מסוג חדש: תה ברוקולי.
חוקרים מאוניברסיטת ג׳ון הופקינס שבבולטימור בדקו יחד עם חוקרים סינים ממכון מחקר קידונג, כיצד משפיעה צריכת חצי כוס של משקה שעשוי מניצני ברוקולי על הגוף והבחינו בתופעה ייחודית: בדיקות שתן של משתתפי הניסוי הצביעו על רמות גבוהות יותר של בנזין בשתן של שותי משקה הברוקולי. למעשה, הופיע בשתן שלהם 61% יותר בנזין מאשר בשתן של משתתפים שלא שתו את המשקה הירוק. אמנם לקורא מן השורה זה עשוי להשמע כמו בשורות רעות, אבל פירוש העלייה בחומר הרעיל בשתן הוא שהברוקולי עזר להם לפרק את הבנזין שנספג בגופם בגלל נשימת אוויר מזוהם ולהפטר ממנו דרך השתן. הבנזין פשוט נספג בגופם של שאר המשתתפים בניסוי, שלא שתו מנה יומית של משקה ברוקולי. לצד עלייה ברמות הבנזין בשתן, נרשמה גם עליה בחומר המסרטן אקרוליין, שגם הוא נחשב כאחראי להתפתחות סוגים של סרטן ריאות. לכן, בפעם הבאה שתסעו לבקר בנשר שבחיפה, בלוס אנג׳לס או בבייג׳ין (או בכל מקום אחד הידוע בשל רמות גבוהות של זיהום אוויר) אל תשכחו לארוז בתיק תרמוס של תה ברוקולי מרענן.

פרט מעניין זה התפרסם באלכסון ב