עד המאה ה-17 רוב הגזרים היו סגולים

הגזר הכתום המודרני טופח על ידי חקלאים הולנדים בסוף המאה ה-16 והפך במאה ה-17 לגזר הנפוץ ביותר. לפני כן, גזרים היו בעיקר בצבע סגול (אם כי היו גם גזרים צהובים ולבנים, אך אלה היו פחות נפוצים). הסיבה לפופולריות של הגזר הכתום והפיכתו לזן הדומיננטי אינה צבעו, כנראה, אלא עסיסיותו וטעמו המתוק יותר. מקורותיו של הגזר הם ככל הנראה באפגניסטאן לפני 5,000 שנה. למעשה, עד היום הגזרים הסגולים והלבנים גדלים באפגניסטאן ומעובדים על ידי שבטים מסוימים להכנת משקה אלכוהולי חזק.

לביקור באתר של מוזיאון הגזר לחצו כאן.

פרט מעניין זה התפרסם באלכסון ב