נדמה שככל שעובר הזמן, ההתלבטות האם לשתף או לא לשתף מידע ברשתות החברתיות הולכת ונעלמת וההחלטה – בהחלט, לשתף, וכמה שיותר – נעשית קלה למדי. בראיון לאתר WIRED, מסביר מארק צוקרברג כי היקף השיתוף צומח בממדים עצומים. כה עצומים, עד כי הוא מאמין ב"חוק מור של השיתוף".
אין כמובן קשר ישיר בין העיקרון המבוסס על חוק מור (על פיו עצמת החישוב מכפילה את עצמה כל שנתיים בערך) לבין שיתוף מידע ברשתות החברתיות, אבל על דרך ההשאלה, צוקרברג מנבא את אותה צמיחה, לא רק בפייסבוק, אלא בכל עולם האינטרנט. הוא כמובן משוחד, אך לאו דווקא הוזה. אם יש משהו בדבריו ("שלוש שנים מעכשיו, אנשים ישתפו פי 8 – 10 בהשוואה למה שהם משתפים כיום"), השאלה המעניינת היא: מה כבר יישאר להם לשתף?
ובכן, מתברר שלא מעט. "אנשים החלו לשתף בכך שהם מילאו מידע בסיסי בפרופילים שלהם", מסביר צוקרברג, "ואז אפשרנו לעדכן סטטוס. לאחר מכן הגיעו התמונות. כיום אנשים משתפים דרך אפליקציות [לשיתוף מוסיקה] כמו Spotify". אבל מידע אישי, מיקום גיאוגרפי, והעדפות תרבותיות הם רק קצה הקרחון, טוען מארק ווילסון, במיוחד אם לוקחים בחשבון גאדג'טים החיים על גופינו, לומדים ומתעדים אותנו בכל שעל. כמו לדוגמה הצמיד אפּ, המנטר פעילות 24/7 (כולל שינה והרגלי אכילה), או המצלמה הזעירה ממנטו, המייצרת ארכיב עצום של תמונות חיי אדם (2,880 תמונות ביום, כל יום). ווילסון טוען כי הממשק בין כל הגאדג'טים הללו (ואלה שיפותחו בעתיד) לבין הרשתות החברתיות יהפוך את השיתוף לפעולה פאסיבית. ההחלטה, אם תתקיים, תהיה בנוגע למה שאין ברצוננו לשתף.
תגובות פייסבוק
תגובה אחת על בעתיד נשתף מידע בלי לחשוב פעמיים
אני דווקא חושב שאנשים יהפכו ליותר מודעים לפרטיות שלהם ככל שההשלכות של השיתוף האינסופי יהפכו לברורות ומוחשיות יותר.
ביחד עד קצה התודעה
מאיה לבנוןבחיפוש האישי אחר התשובות העמוקות לשאלות הגדולות, יש תועלת רבה בליווי פילוסופי. |...
X 11 דקות
מסרגה ביד ימין נגד השנייה בשמאל
אלן ווטסיש הקוראים לכך דת, יש המכנים זאת תרגול רוחני, חקר האמת והיקום...
X חצי שעה
במעגל נחוגה
ט' ג'ייקובסידוע כיום שהנטייה שלנו לחלק את העולם לאנשים הגונים ואמינים כמונו וּלזרים...
X 2 דקות