האם פחמימות אחראיות לשיטיון?

אנחנו כבר מכירים היטב את הקשר בין צריכת פחמימות (בעיקר ריקות, כמו שאוהבים לכנות פחמימות לא מורכבות) לבין עלייה במשקל ומחלות כמו סוכרת. אך כעת יש לנו סיבה נוספת להתרחק מסופגניות. הנוירולוג דיוויד פרלמוטר טוען בספר חדש שפחמימות לא רק מסוכנות למשקל, הן גם קטלניות למוח. הספר טוען שגם אכילת פחמימות מורכבות מסוכנת לבריאות. ומדוע, אתם ודאי שואלים? לפי פרלמוטר, פחמימות אשמות ברמות ההולכות וגוברות של שיטיון במערב. כדי למנוע את התפתחותן של מחלות מוח ניווניות כמו אלצהיימר ושיטיון, ממליץ פרלמוטר, עלינו לחזור לאכול כמו אבות אבותינו: רק 5% פחמימות ולפחות 75% שומן.
הספר נשען על סדרה של מחקרים שמראים קשר הולך ומתהדק בין רמות גבוהות של סוכר בדם וסוכרת מבוגרים לבין מחלות קוגניטיביות למיניהן. פרלמוטר מאשים את העלייה המתמדת בצריכת פחמימות ואת הירידה המקבילה בצריכת שומן בשכיחות השיטיון והאלצהיימר. טענותיו זוכות לתגובות חריפות המזהירות מפני עלייה ברמת הכולסטרול ובמחלות לב בעקבות המלצתו לצרוך רמות גבוהות של שומן. כמו תמיד, עלינו לבחור בין המוח ללב.

 

פרט מעניין זה התפרסם באלכסון ב
§ מעניין למדי |