זיקוקים

האתר ״חילופי חלונות״, Window Swap, נועד למי שעייפו מהנוף שנשקף מהחלון שלהם בימי סגר, ומעוניינים להביט מבעד לחלונות של אחרים, במקומות אחרים בעולם. הקליקו, וקבלו סרטונים קצרים אקראיים שצולמו מבעד לחלונות של אחרים. תנו בתמורה - סרטונים מן החלון שלכם.

ממכר, כמובן. מרתק - כמובן.

שאלות? כאן.

כראוי, כל חלון חדש נפתח בחלון נפרד.

 

 

21.01.2021

לציון 700 שנה מאז הלך לעולמו דנטה אלגיירי, גלריית האופיצי בפירנצה העלתה לרשת, לצפייה בחינם, אוסף של איורים ליצירתו הקומדיה האלוהית. מדובר באיורים של צייר הרנסאנס פדריקו צוקרי (Frederico Zuccari).

האיורים מן המאה ה-16 היו נגישים לאורך השנים לחוקרים בלבד, והוצגו באופיצי לקהל רק פעמיים. עתה הם זמינים באתר האופיצי, בליווי הסברים ומידע - וערוכים כסיור שיטתי, דו לשוני (באיטלקית ובאנגלית) בטקסט ובשפע רב של איורים.

 

 

 

20.01.2021

פודיז מכל העולם עצרו, נשמו עמוק והקליקו על:  Food Timeline.

את מאגר המידע הזה בנושאי מזון הקימה לין אוליבר (Lynne Olver) ספרנית יעץ שהלכה לעולמה לפני חמש שנים, שהתעניינה בלהט רב בהיסטוריה של המזון. האתר הושק ב-1999 וצמח מאז מעמוד בודד ליותר משבעים עמודים, המלאים בצפיפות במידע על ההיסטוריה של המזון - קווי זמן, מסמכים מקוריים, מחקרים מדעיים ועוד. כל עמוד כזה עמוס בקישורים לאתרים של מוסדות מחקר וארכיבים שבהם חומרים סרוקים, כולל פריטים גרפיים מעוררי תיאבון. מיליוני הקוראים יכולים גם לשלוח שאלות ולקבל תשובות

המתכונים באתר לקוחים ממקורות שאינם זמינים בקלות במקומות אחרים: ספרי בישול עתיקים, ארכיונים של בתי אחוזות, ארכיונים של מסעדות במוסדות גדולים ועוד.

 

19.01.2021

הארט-דירקטורים של הניו יורק טיימז עלעלו בכל גיליונות 2020 ובחרו את האיורים הכי מוצלחים שפורסמו אצלם השנה. התוצאה: תערוכה מרשימה, מעוררת מחשבה וגם חשובה. וגם אם אין לכם מנוי, הרשמה בלבד (כלומר מסירת המייל שלכם) תיתן לכם גישה לכתבה. ומאחר שמדובר בניו יורק טיימס, כל איור מלווה בהסבר קצר על הכתבה שהוא ליווה, ואפשר, כמובן, להקליק ולקרוא.

בתמונה הראשית: עבודת וידאו How Our Reporter Fought 'Doomscrolling' של Scott Gelber.

והנה דוגמיות:

חזרה למקום עבודה בטוח ומוזר. גיף של Timo Lenzen

אימהות לא חייבות להקריב את עצמן. של Dadu Shin

איך להקטין את הסיכוי לפוסט טראומה אחרי קורונה. של Shuhua Xiong

״לאבד את אמי לאלצהיימר ולמצוא אותה מחדש״ של Grace J. Kim

״בבית״ של Diana Ejaita

 

״בבית״ של Eleanor Davis

 

18.01.2021

העניין העמוק של האמן הסלובקי תומאש ליברטיני (Tomáš Libertíny) בשילוב של אמנות וטבע הוביל אותי ליצירת אמנות בשיתוף פעולה עם נחילי דבורים. ליברטני, החי ויוצר בהולנד, מוסר למגדלי דבורים באזורים שונים מסגרות שהוא מכין, ומניח לדבורים לעשות את שלהן בתוכן, כשהוא רק מכוונן אותן מדי פעם - לדבריו, ממש כמו שמגדלי בונזאי מעצבים את העצים הננסיים שלהם. יצירתו של כל פסל דונג כזה אורכת חודשים רבים ולעתים גם שנים.

את עבודתיו המורכבות ניתן למצוא באתר, וגם באינסטגרם.

 

17.01.2021

איזה טעם יש למרק דגים שמבוסס על נתוני דיג שנאספו סביב החופים של סקנדינביה? ואיך זה לאכול טבלאות המעידות על חלוקת האוכלוסייה ביפן? השאלות המוזרות הללו נידונות במסגרת פרויקט מחקר ניסיוני הקרוי Data Cuisine - מיסודם של המומחה להצגת נתונים ויזואלית מוריץ סטפנר (Moritz Stefaner) והאוצרת סוזאנה יאשקו (Susanne Jaschko).

השניים נודדים בעולם, ומנחים סדנאות שבהן, לדבריהם, ״מטשטשים הגבולות בין נתונים ומזון״. המשתתפים לומדים לייצג מידע בעזרת מרכיבי מזון, ולנצל לשם כך את מרב תכונותיהם: צבע, מרקם, טעם, צמיגות, נפח ועוד. עד כבר היזמים ביקרו, בין השאר, בפריז, בוסטון, ברלין, פריסטינה, הלסינקי ועוד. את כל המאכלים שבושלו על סמך מאגרי נתונים הפתוחים לציבור אפשר לראות כאן.

(המצגת בתמונה הראשית הוכנה על ידי Samuel Boucher and Jahn Schlosser)

פרויקט של Thomas Levine and Elona Shatri מקוסובו

מצגת של Domestic Data Streamers

מצגת של Marianne Rosolen

פרויקט של Roldan Descamps, Jil Theunissen, François Chasseur

פרויקט של Arlene Birt and Marianne Rosolen

14.01.2021