זיקוקים

ארי וינקל (Weinkle), אמן מבוסטון, מנסה לפרק בעבודות שלו את הצורות המוכרות - למשל, את גוף האדם - כדי ליצור מהם צורות מפתיעות חדשות ולגרום לנו לראות את העולם במבט שונה.

הוא מעיד על עצמו כי My work is mostly experimental, often digital, and usually weird ("היצירות שלי רובן ניסיוניות, לרוב דיגיטליות ובדרך כלל מוזרות"). מקורות ההשראה שלו מגוונים: אתסטיקה יפנית, סוריאליזם ומחול.

הסרטון האחרון שלו, Moodles (שילוב בין "מצבי רוח" ו"איטריות") מעניק צבע וצורה לקריסה רגשית.

תראו:

זהו ניסוי טיפוגרפי של וינקל, המבוסס על תנועת גוף:

זהו ניסוי טיפוגרפי נוסף, המבוסס על איברי חיות:

 

האתר של וינקל נמצא כאן. וגלריית הסרטונים שלו29

29.01.2018

האם תוכלו לזהות איזה קופיף-תינוק הוא בנו של איזה קוף-אבא-בוגר?

קבוצה של מדענים מבית הספר לפסיכולוגיה וחקר המוח של אוניברסיטת סנט אנדרוז שבסקוטלנד חוקרת את החשיבות (והתועלת) שיש לדמיון המשפחתי בין צאצאי שימפנזים לאבותיהם, בכל הנוגע להישרדות. בין שאר הניסויים, הם העלו רשת חידון מצולם, שבו תתבקשו לנסות לזהות מיהו האב של כל אחד מן הצאצאים המוצלמים. זה לא פשוט כמו שזה נשמע.

ניסוי נוסף, שגם בו תוכלו לקחת חלק ברשת, מנסה לפענח את המחוות הגופניות של הקופים הגדולים. המחקר הקיף עשרות קופים בשבי ובתצפיות ממושכות בטבע, וכך נולד THE GREAT APE DICTIONARY (מילון הקופים הגדולים), ואתם מוזמנים לקחת חלק בניסיונות הפיענוח, שילמדו אותנו דבר או שניים על הקרבה הלשונית בינם לבינינו. תוכלו לראות את המחוות הללו בוידיאו, כאן.  והנה דוגמיות:

 

 

28.01.2018

הם קוראים לעצמם Bad Taste ("טעם רע") אבל חוקרים בייסודיות אפשרויות ומחשבות חדשות על אוכל, שהטעם שלו, המראה שלו והמחשבות שהוא מעורר מרתקים.

קבוצת החושבים והמבשלים שמאחורי הפרויקט נמצאת בברוקלין,ניו יורק, ועורכת ארוחות יוצאות דופן, שכל אחת מהן מוקדשת לנושא אחר. לאחרונה התקיימה שם ארוחה בשם  The Next Menu, ארוחה דיסטופית, שנולדה מתוך ניסיון לדמיין את המזון שנוכל לשלות מן הים בעוד 30 שנה, כשהמים יתחממו, הזיהום יתפשט והחי והצומח במעמקים ישתנו מקצה לקצה. הארוחה הסתיימה בחמישה קינוחים (ראו תמונה ראשית), שכל אחד מהם מסמל עתיד אפשרי אחר.

הארוחות הקודמות,הוקדשו לצבעים שבדרך כלל לא תפגשו על הצלחת, כמו שחור או ורוד, וכל אחת נולדה מתוך רקע תיאורטי שונה. ראו כאן. 

חשבון האינסטגרם של Bad Taste (ובו צילומים מרהיבים מארוחות קודמות) נמצא כאן. 

(הצילומים כולם מתוך אתר פרויקט Bad Taste).

25.01.2018

360 יצירות אמנות יש במוזיאון של הצלב האדום והסהר האדום. חלקן עשויות סבון, אחרות חרוטות על קליע או מאולתרות מחבלים, פיסות בד וחומרים שנמצאו במקרה בתאם של כלואים.

היוצרים: אסירים פוליטיים ושבויי מלחמה מכל העולם, שנתנו את עבודות האמנות שיצרו לנציגי הצלב האדום והסהר האדום שביקרו אותם בעת שהיו כלואים.

המוזיאון היוצא דופן מציג עבודות שנעשו לאורך מאה שנה, החל בשבויי מלחמה בגרמניה של מלחמת העולם הראשונה, וכלה באנשי גרילה קולומביאנים שנכלאו לפני שנים בודדות. לדברי האוצרים, היצירות מציגות את הצורך האנושי ואת היכולת להתעלות מעבר לקיום הקשה בכלא. בכתבה על המוזיאון בכתב העת Hyperallergic אומרת אחת הכלואות "ליצור אמנות זה כמו לצאת לחופשי".

עבודות האמנות של הכלואים מוצגות כעת גם בספר.

 

 

 

24.01.2018

נא להכיר: עלי, ברלינאי בן 87, אייקון אופנה.

הסיפור הזה התחיל לפני כארבע שנים. זואי ספוטון (Spawton), צלמת אוסטרלית צעירה, עבדה כמלצרית בבית קפה בברלין, כשהבחינה שמדי בוקר, בדיוק בשעה תשע, בעודה מסדרת את שולחנות בית הקפה על המדרכה, חולף על פניה קשיש מהודר. הסטייל האישי המיוחד והמוקפד של עלי הלהיב אותה, והיא החלה מצלמת אותו מדי בוקר - בכל פעם בתלבושת שונה.

כך נולד הבלוג "מה שעלי לבש"  שצבר אלפי עוקבים אדוקים, העוקבים אחרי הגרדרובה המתחדשת של הדוגמן המפתיע.

מעבר לענייני האופנה, הבלוג הוא הזדמנות להכיר מקרוב ידידות יוצאת דופן, אינטראקציות בין תרבויות ופן נוסף של העיר הקוסמופוליטית.

 

 

23.01.2018

עצמו את העיניים והניחו לאנשי Sleep with Me להרדים אתכם. הפודקאסט שלהם מיועד לזה בדיוק, והוא מורכב מסיפורים משעממים, מתארכים, מרגיעים ומנחמים, המסופרים בקול נעים אך חדגוני, כדי שהמאזינים להם יוכלו להירדם עוד לפני תום השידור.

הוגה הרעיון הוא דרו אקרמן, והוא מפיק כשלושה פרקים בשבוע, שכל אחד מהם אורך בין שעה לשלוש שעות - וכולם מלאים סיפורים המסופרים אט אט, ברוגע ובנעימים, כדי שתרצו להקשיב אבל לא תוכלו להילחם בעפעפיים. כשאקרמן נתבקש להסביר את הקונספט הוא אמר כינה את השידורים שלו: “the podcast the sheep listen to when they get tired of counting themselves.”

לינקים להאזנה ישירה, הורדה או מנוי על הפודקאסט: כאן.

 

22.01.2018
1...23456...102030...204