המתכון הראשון

סלט קיסר החל את דרכו כ״מזון אצבעות״ - מנה שאוכלים כך, באחיזה עדינה ונגיסות קטנות אבל בלי סכו״ם, האבטיפוס שממנו נולד הקינוח הפופולרי ״אלסקה האפויה״ היה בעצם ״אלסקה פלורידה״, ובצ׳אודר המקורי לא היו חלב, תפוחי אדמה או צדפות. אם המידע הזה מעניין אתכם, ואם אתם גם רוצים את המתכונים המקוריים של מיני מאכלים מפורסמים מאוד, היכנסו למדור First Draft Foods של אטלס אובסקורה, שהוא אוסף הולך ומצטבר, שהסיפורים המובאים בו מלאים בפרטים היסטוריים ואנקדוטות סוציולוגיות והם מפתיעים לא פחות מרשימת המצרכים.

בתמונה הראשית: סלט קיסר בן זמננו, שצולם על ידי צלמת האתר Halley Zelicoff.

 

זיקוק זה התפרסם באלכסון ב

תגובות פייסבוק