אוכל לא זורקים לפח

שליש מכל המזון שמיוצר בעולם המערבי אינו נאכל, ולעומת זאת תהליך הייצור שלו אחראי לכ-8% מגזי החממה בכדור הארץ. הנתונים המטרידים האלה הובילו את המעצבת סופיה רולנד (Sophia Rowland) ליזום את  Pairish, מיזם שנועד לשנות את האופן שבו בני אדם חושבים ומתייחסים לשיירי מזון.

הצרכנים אמורים לסרוק מוצרי מזון שבדעתם לקנות, והמערכת של רולנד,  Pairish, תציע להם אפשרויות שונות לשימוש בשאריות שיוותרו לאחר השימוש. רולנד גם מציעה דרכים חדשות לאריזה ותיוג של שיירי המזון, כדי שהצרכנים יוכלו לאחסן ולנצל אותם להכנת מזון בצורת חמוצים, משקאות, תבלינים וכדומה. רולנד מקווה ששינוי צורת ההסתכלות של צרכנים - שיתחילו לנצל חלקים במזון שהם רוכשים ועד כה נהגו להשליך לפח - ישפיע לטובה על שרשרת אספקת המזון כולה.

 

 

 

 

 

זיקוק זה התפרסם באלכסון ב

תגובות פייסבוק