השף היפני איטסואו קובאישי ( 小林 一緒) תיעד את כל הארוחות שאכל במהלך 32 שנותיו במטבח, ויצר מכל אחת מהן יצירת אמנות: ציורים, איורים וקולאז׳ים.
הוא החל לרשום ולצייר ארוחות כבר כשהיה נער, והמשיך בכך במהלך קריירת הבישול שלו - אבל הדחף הגדול לבטא את אהבתו למזון באמנות הגיע כשחלה, בגיל 46, ולפתע לא יכול היה ללכת. כשמצבו התדרדר והוא כבר לא יכול היה לבשל, הוא ניזון בעיקר מארוחות שהזמין, והציור החליף את העבודה במטבח כמקום שבו הוא מטיב לבטא את תשוקותיו. יומניו, ציוריו ועבודות אמנות נוספות שלו מוצגות בגרליה בפוקושימה. ראיון איתו (באנגלית) אפשר לקרוא בכתב העת המקוון לאמנות artnet, כאן.
תגובות פייסבוק
דלק של אלופים
APS Observerחידת הזהב: האם זאת האישיות? האימונים? הכישרון הטבעי? מה הופך אנשים לאלופים...
X 4 דקות
יותר מדי סוציולוגיה
העורכיםהלוואי שיכולנו לומר שלסוציולוגיה של התרבות, שכבשה את האקדמיה במהירות מסחררת, יש...
X רבע שעה
אנטי וירוס, רצח ושגעון גדלות
ג'ף וייזבדצמבר 2012 נמלט מהחוק היזם המולטי-מיליונר, ג'ון מקאפי, לאחר שנרצח שכנו בבליז...
X רבע שעה