כשישים ותשע אחוזים מן המזון שאנחנו אוכלים - שכמעט כל אדם בעולם המערבי אוכל כיום - מגיע ממקום אחר. במילים אחרות: כולנו ניזונים מפירות, ירקות ושאר ירקות שמשונעים ממדינות אחרות, וגם אם הם נראים טבעיים לגמרי על הצלחת שלנו, נדרשו לא מעט מהלכים היסטוריים כדי שיגיעו לשם. הרשימה המצוינת הזו ב-Atlas Obscura עוקבת אחר מקורותיהם של יבולים ומציגה מפות ותרשימים אינטראקטיביים להכרת המזון הגלובאלי.
תגובות פייסבוק
כלואים בדעתם
Kellog Insightהחומרים הזורמים אלינו ברשתות החברתיות כולאים אותנו בבועה של מי שדומים לנו...
X 5 דקות
לאן נעלם ארנון גלבוע?
יורם מלצרשיחות עם Chat-GPT, בניסיון לדעת מה ידוע לה על חבר נעורים שהיה...
X 4 דקות
אני מבלה את הלילה
אני מבלה את הלילה בתוך הגוף הנתון במהומה
הפחד פולש למסדרון האפלולי
אני מגלה ריצוד של מים בטיח
צלקת של זגוגיות ועובש נפתחת
נקבובית למגע האצבעות היא מורה על כך
שלא תהיה שיכחה או רוח קלה
כדי לנקות את הזמן הקדום של הבית
מהשינה המדומה הזאת נותר לו היוד המר
משטחי העץ הממורקים המכוסים באבק...
עשב יבש בגשם קווצות של רוזמרין
קני סוף, פתחי ניקוז, ציפורניות, תלתן
אך שום בריחה לא החלה מחדש
הילדות נותרה עצובה במקום שבו נטשתי אותה
היא כמעט לא בחיים
בינתיים אני שומע אותה נושמת בתוכי
כעת הכול שונה מאוד
אני שוב מתחיל לחיות על יסוד הריק
של ההפוגה של הימים בדממה
בינות לעור והֶצבר של עורקים נהדרים
אני חש בציפור של הזיקנה גוררת את כנפיה
למקום שבו נפרש המעוף השליו של הירח
אני מונה בזהירות את החפצים ממיין אותם
לפי גודל לפי טקסטורות לפי שימושים
אני רוצה להותיר הכול מסודר כשיבוא הטירוף
מן הגפה החדה של הגוף המכונף
והשאר ייחשף מהתנפצות של כנף
ואז החיים יטיחו עצמם על דף הנייר
שבו שורה אחר שורה
אני מאיר את עצמי ונשחק
תרגם מפורטוגזית: יורם מלצר
אל ברטו (Al Berto) הוא שם העט של Alberto Raposo Pidwell Tavares, משורר, צייר, עורך ומפיק בתחום התרבות, שנולד בפורטוגל ב-1948 והלך לעולמו ב-1997.